Nog steeds in Puerto Sherry

Afgelopen vrijdag zijn we de haven in gevlucht. Het weer werd te slecht. De wind liep op tot zo’n 25 knopen in de haven en de 2,5 meter hoge deining liep recht de ankerbaai in. Echt enorme brekers op de kademuur van de haven, maar in de haven liggen we prima. Weer eens een warme douche kunnen nemen en zo de kant op stappen zijn nog een paar voordelen.
Het hele weekend en vandaag bleef het hier regenachtig met flinke windvlagen in de buien, dus zijn we rustig in de haven blijven liggen. Zaterdag geprobeerd om de rolfok te installeren. Renzo 5 x de mast in getakeld tussen de buien door om de bovenste bevestiging van de rolfok te passen.  En we zijn tot de conclusie gekomen dat het zo niet past… en nooit gaat passen… Nu gaat de leverancier nieuwe onderdelen opsturen. Als het goed is, komen de onderdelen dinsdag binnen en kunnen we verder. Wordt vervolgd dus…
Ondertussen doen we rustig aan (what’s new). Hebben wat wijzigingen aangebracht op de website, en daarnaast boodschappen, de was en heel veel lezen. Ook nog even een beetje gebabbeld met buurboten, achter ons ligt een echte 40-voets raceboot uit Portugal. De boot is echt helemaal leeg, vergeleken met die boot hebben wij echt een zee aan comfort en spullen aan boord. Maar of ze echt harder gaan dan wij??? We gaan het zien op St. Maarten, zij gaan daar de Heineken regatta doen.

image

Uitzicht vanuit de boot over de nabijgelegen werf.

5 Comments

  1. Ondertussen zaten wij gezellig met z’n allen op een zonovergoten kampeerplaats in het pittoreske Zeewolde.
    Jammer dat jullie er niet waren! Het vuur is netjes in het korfje gebleven. 😉

    x M & M

  2. Reitze van het Meer

    Het was leuk om op woensdag 2 oktober met jullie te gaan zeilen in de baai van Cadiz. Met als hoogtepuntje hoe Renzo die Spaanse Armada boot op de vlucht liet slaan. Oude tijden van Tromp en De Ruyter herleefden even.
    Prettige reis morgen naar de Canarische eilanden en veel zeilplezier.

    Groetenis, Reitze

  3. Nee, geen aanhanger hout helaas.
    Het fust was niet leeg en iedereen lag om 1:30 in bed..
    We worden oud.. zelfs ik haha 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.