Kitesurfen enzo op Boa Vista

Vrijdag en zaterdag was er niet genoeg wind om lekker te kunnen kitesurfen, dus we zijn eerst maar eens gaan snorkelen naar het anker en het nabijgelegen rifje. Heel veel visjes bij het rif, hele scholen geel-gestreepte vissen, papegaaivissen, doktersvissen en nog veel meer. Daarna was het tijd om even het dorpje te gaan bezichtigen en wat inkopen te doen. De dinghy van de buren had motorproblemen, dus hebben we ze naar het dorp gesleept en zijn beide dinghies het strand op gesleurd. Zo kunnen ze zelf terugroeien wanneer ze willen, terug gaat namelijk veel makkelijker met de wind mee. Door het dorp lopend komen we bij een grote vismarkt met prachtige tonijnen en andere soorten vis. Bij 1 van de verkoopsters hebben we dikke moten tonijn en sereh (tonijnachtig maar dan wit) af laten snijden voor de BBQ. Verder lopend komen we bij de groentemarkt, het ziet er allemaal goed uit en we kopen wat courgettes en komkommers. Dan nog even langs een aantal supermarktjes voor de andere levensmiddelen. De sfeer op straat is hier erg relaxed. Er wordt wel overal gevraagd waar je vandaan komt en daarna proberen ze je wat souveniers te verkopen, maar met een glimlach kun je zo weer verder als je dat wil. We drinken nog even wat bij het barretje op de pier bij het strand en dan terug naar de boot voor een vroege BBQ. ‘s Avonds hebben we een borrel bij de buren als bedankje voor het naar de kant slepen. Het zijn 3 fransen, de eigenaar en 2 opstappers die een stuk meevaren als bemanning. Ze spreken allemaal meerdere talen, heel bijzonder voor fransen… Ze hebben verschillende soorten lokale rum gekocht en lekkere hapjes gemaakt. Erg gezellig, zo kunnen we wel vaker buren een lift geven ;-). Zaterdag zijn we naar het kleine onbewoonde eilandje gegaan. Er staat een oude burcht op en misschien zouden er schildpadden zijn op het strand. Tijdens de wandeling hebben we geconstateerd dat de plantjes erg hardnekkig zijn en heel erg scherpe doorns hebben die door je slippers heen prikken. Heel veel hagedisjes zien wegschieten, maar geen schildpadden gezien. Misschien waren de gaten in het strand van uit het ei gekropen schildpadjes, wie weet… ‘s Avonds weer lekker BBQ-en op de boot en vanuit de boot zien we de mooiste zonsondergang in jaren! Een volledige zon die de zee in zakt en als de zon net onder is een green flash! We hebben er een foto van, maar het haalt het niet bij de realiteit. Zondag was het dan eindelijk zo ver, tijd om te gaan kitesurfen. Al de spullen verzameld en naar het mooie witte strand waar al enkele kitesurfers bezig waren. Even een goede plek vinden om de dinghy te landen in de surf zonder dat we omslaan en we sleuren de dinghy weer boven de vloedlijn. Blazen de kites op, sluiten de lijntjes aan. Renzo en ik gaan eerst maar eens oefenen op het strand met de 9-meter kite. Roos stapt zo op haar plankje, surft meteen weg en ontmoet even later een schilpad die toch maar onderduikt. Roos kan heerlijk heen en weer surfen en wat truckjes oefenen en ondertussen zijn Renzo en ik onze oefeningetjes van de les aan het herhalen. Deze kite reageert heel anders dan wij gewend zijn, dus we hebben er nog wel wat moeite mee. Vooral het lanceren vanuit het water lukt niet goed en dat is vooral lastig als je niet meer kan staan en meegesleurd wordt door de kite. Het is duidelijk dat we nog wat meer moeten oefen en dat doen we vandaag. Als we moe zijn van het surfen en kiten strijken we neer bij de strandbar en willen we daar graag wat eten. De keuken gaat pas om 7 uur open en daar wachten we dan maar een paar uurtjes op. Het is een heerlijke plek in de schaduw, een heel lief jong hondje dat aan je voeten gaat liggen en om ons heen speelt. In het restaurant is nog een lokaal feestje bezig en er valt genoeg te zien en te beleven om dat wachten kort te laten lijken. Na het eten gaan we bij volle maan terug naar de boot, moe en voldaan, het hondje kwam even dag zeggen aan het strand.

One Comment

 1. Tsjonge jonge , wat is het weer afzien voor jullie ; ik ben nog steeds helemaal niet
  jaloers….
  Maak m,n dag goed met tenminste een onderwaterfoto,tje van de zee bij de Kaap-
  Verden.
  Nog veel plezier toegewenst
  Klaas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.