Boavista experience

Afgelopen dinsdag was het een drukke dag! We hebben boodschappen gedaan:) Op het strand voor het dorpje zijn we geland met de dinghy en zoals we tijdens het kitesurfen hebben geleerd de boot niet op het strand getrokken maar met een lang touw aan ons kleine dinghy ankertje gehangen. Net buiten de surf zodat de boot niet op het strand wordt gesmeten. Eerst met Roos en Margriet bij de vliegmaatschappij gevraagd of ze hun tickets nog moesten uitprinten, dit was gelukkig niet het geval dus konden we verder ons boodschappenlijstje afwerken. Een paar supermarktjes gevonden die samen alles hadden wat we wilden. Daarna verse broodjes bij de bakker gehaald en op naar de vismarkt. We werden herkend en gelijk geclaimed… Er lag prachtige yellowfin tonijn waar we weer twee lekkere plakken van hebben gekocht. Nog ff benzine halen en op naar de dinghy. Margriet en Roos lagen op het strand al weer op ons te wachten. Het plan was om na de boodschappen te gaan kitesurfen. Eerst zou Roos een tweede poging wagen om vanaf de boot te starten. De lijnen van de bar in twee emmertjes “uitgelopen”, kite opblazen, achter de boot en dan de kite vieren met een vislijntje…. Leek goed te gaan, maar de kite was toch een beetje te slap, weer binnengehaald, wat lucht erbij en via de grijze lijntjes weer laten vieren. Het leek allemaal perfect te verlopen. Hop Roos in het water en dan maar proberen de kite in de lucht te krijgen… nog een keer proberen maar de kite wilde niet echt omhoog. Op het laatst ging de kite een beetje de lucht in, maar niet goed genoeg. Hierna lukte het helemaal niet meer en dreef Roos richting Brazilie. Omdat de kite van Bouwe is hebben we haar toch maar opgehaald:) Tijdens het binnenhalen van de kite in de dinghy hadden we de lijntjes los gemaakt en dachten dat Roos die zou opwinden om de bar. MAAR ze had de safety gebruikt toen de kite erg hard trok en dan blijkt het zo te zijn dat de alleen nog maar dat grijze lijntje aan je trapeze hebt zitten, de bar en de andere touwtjes waren zoek… Na een paar keer dreggen met het anker zonder succes zijn we langzaam naar de boot gevaren en gelukkig zag Edith een lijntje drijven. Toen we ze wilden binnen halen bleek de bar voor anker te spelen, maar gelukkig hebben we alles weer veilig binnen kunnen halen. Na deze oefening was het BBQ tijd, aardappeltjes in de Cobb, tonijn er boven op…wat kan het leven toch lekker zijn. Woensdag ochtend zijn we gelijk na het ontbijt wel gaan kiten, vanaf het strand! Het was een vlagerige dag, maar we hebben weer veel gevoel voor het body-draggen kunnen krijgen en mooie filmpjes gemaakt van Roos die naar de Equinox gekitesurfd is. Aankomen bij de boot lukt dus al wel. Donderdag ochtend gaan we heel vroeg weg om nog in het licht op Sao Nicolau aan te komen. —– At 20.11.2013 20:44 (utc) our position was 16:09.90N 022:55.17W

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.