Dag 15, Afwisselend weer met flinke opklaringen.

Vandaag , donderdag was een afwisselende dag, af en toe in de schaduw van een wolk of bui was het fris, maar in de zon al snel te warm voor ons zeilpak. De zee was heel rustig, maar aan het eind van de dag wordt het iets onrustiger, we hebben ook wat meer wind van opzij. We zeilen nu met het grootzeil dubbel gereefd en de fok, iets te weinig zeil voor de wind, maar met deze zee is het een goede en vooral rustige combinatie. We zitten een beetje in een pat stelling, als we hard varen komen we een front tegen dat tussen ons en de Azoren ligt. Dan blijven we meer dan genoeg wind houden en zijn we er snel. Wel hebben we dan een hoge zee als we bij de banken voor Faial komen, of dat een goed plan is? De andere optie is rustig varen en dan zeker het front missen maar een hele grote kans om in een windstilte terecht te komen vlak voor het eindpunt. Als echte nederlandse “Polder generatie” kiezen voor de middenweg, net aan de west kant van het frontje proberen te blijven door niet te hard te varen, maar ook niet te langzaam dus… We zullen zien of het ons lukt. Nu nog 306 mijl te gaan tot Faial! —– At 12.6.2014 22:13 (utc) our position was 37:25.77N 034:59.67W

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.