Dag 16, op weg naar Flores!

Een politieke carriere licht voor ons niet in het verschiet. Ons Polderplan van gisteravond is zo gezegd helemaal in het water gevallen. Om vaart te minderen hadden we voor de eerste wacht de fok al ingerold, maar alleen op dubbel gereefd grootzeil wilde Equinox nog steeds lekker surfen zodat de gemiddelde snelheid boven de 10 knopen bleef en dat was niet omlaag te krijgen. Tijdens de wissel hebben we toen het grootzeil laten zakken en de fok uitgerold, maar dat hielp eigenlijk bijna niets. Met 23 knopen wind kunnen we gewoon niet langzaam halvewind varen. Toen de wind verder toenam hebben we maar besloten om voor top en takel met de golven mee te varen. In de buien gingen we op de buiskap nog steeds 7 knopen. Plots was de wind ingezakt en vervolgens lagen we in een bijna 3 meter hoge zee te dobberen… Toen hebben we besloten om toch maar naar Flores te varen omdat de komende dagen heel weinig wind is voorspeld en dat 100 mijl scheelt. Nu nog 80 mijl te varen naar Flores. —– At 13.6.2014 21:35 (utc) our position was 38:33.16N 032:33.42W

One thought on “Dag 16, op weg naar Flores!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.