Feesten op St. Maarten

Ja… We zijn nog steeds op St. Maarten. Het is misschien niet het mooiste eiland in de Carieb, maar het is er wel erg gezellig. Afgelopen weekend hebben we de vrijgezellenfeesten gevierd voor Ben en Elly. Het voorbereiden van die feesten en de uitvoering zelf wordt een stuk eenvoudiger als je het viert met buren die bijna altijd thuis zijn! Details van de vrijgezellenfeesten blijven op St. Maarten, beide feesten waren erg geslaagd.
Vrijgezellenfeest Ben

Vrijgezellenfeest Elly

Maandagavond het volgende feestje. Astrid en Bjorn van de Buena Vista komen BBQ-en. We hebben met hun 5 jaar terug van Camaret naar de Canarische Eilanden gezeild. Zij zijn daarna in St. Maarten blijven hangen en werken hier, dus nu eindelijk tijd om bij te praten. Van Ulli, de duikschoolhouder op Lanzarote, hebben we een fles Canarische rum voor ze meegenomen over de oceaan. De fles heeft de overtocht overleefd en we hebben ervan genoten…

Dinsdag is dubbel feest! Edith is jarig en dit is de grote dag van Ben en Elly. ‘s Morgens wordt er vanaf de buurboten gezongen en er komen ook nog wat vrienden op de koffie. Gezellig, maar iedereen heeft het nog even druk met de laatste voorbereidingen voor de trouwerij. Taarten bakken, wimpels schilderen, feesttent opbouwen enz. ‘s Middags om 3 uur is de ambtenaar er en begint de ceremonie. De gasten zitten op de dinghies, het bruidspaar staat op het warme zand. Na een mooie toespraak zeggen ze beide ja en kan de champagne open en de taart aangesneden worden! Even de zee in voor een verkoelende duik. Trouwerij in badkleding heeft zo toch wel z’n voordelen. Dan borrelen, eten en gelukwensen met wensballonnen, sterretjes en fakkels. De salsa-avond van de strandtent sloot ook erg goed aan bij de feestelijkheden, daar hebben we het feest met z’n allen voortgezet.
Bruiloft Ben en Elly

De planning van de meeste medefeestvierders was om snel na de bruiloft te vertrekken, maar het weer is nu even niet ideaal om verder te gaan. We wachten nog even op het weekend en dan loopt St. Maarten leeg.