Great Guana Cay

Op Little Farmers Cay hebben we even een rondwandeling gemaakt met overal prachtig uitzicht over zee.
Uitzicht vanaf Little Farmers
Dan vertelt een local ons dat er op Great Guana Cay een grot is waar je in kan zwemmen. Hij vertelt niet precies waar, maar hij wil ons er wel naar toe brengen. Leuk zo’n grot, maar daar kunnen we ook zelf wel komen denken we.
Anker op bij Little Farmers Cay
Na de wandeling terug naar de boot, lunchen, en dan de enorme afstand van 1 mijl afleggen naar ‘Oven Rock’ op Great Guana Cay, waar ergens de grot zijn volgens onze internetbronnen. Eerst even snorkelen om te ontdekken dat we het anker niet echt in zand hebben gegooid, maar dat hij achter een rotspuntje is blijven hangen. We hadden onder water weinig verwacht maar we vinden van alles aan sponzen, zeesterren, garnalen en rifvisjes.
Mooie AngelfishMega zeester
Even later gaan we aan land op zoek naar de grot. We lopen de voetsporen van anderen achterna, maar dat leidt tot niets. Dan toch maar de andere kant op en dan zien we gestapelde stenen, dat moet het pad naar de grot wel zijn! En ja, langs het pad vinden we nog meer ‘steenmannetjes’ en andere aanwijzingen dat we op de goede weg zijn door de ‘jungle’. Na wat geklim en geklauter vinden we de ingang van de grot achter de bomen. Mooie druipsteenformaties en kristalhelder water maken deze grot spectaculair.
Ingang grot
Grotmeer
Druipstenen
Zaterdag gaan we door naar Blackpoint Settlement, de hoofdstad van Great Guana Cay. Na een mooi zeiltochtje van 1,5 uur over azuurblauw water draaien we de baai in en zien we de Yana liggen. Dat is een leuke verrassing en we ankeren er naast! Gezellig bijkletsen en we eten samen in het dorp.