Thunderball Cave

Van Blackpoint op Great Guana Cay zijn we vanmorgen vertrokken naar Big Majors Spot, bij Staniel Cay.
Het was een kort zeiltochtje maar wel weer lekker om op een andere plek te gaan liggen.
Afgelopen dagen waren in het teken van wachten op aangekondigd slecht weer dat elke dag weer meeviel (gelukkig maar).
We hebben wel een paar stevige buien gehad en een nachtje met vlagen tot 30 knopen (dikke 7 bft.) maar gelukkig kwamen alle grote buien op een of andere manier niet de Exuma bank op achter de eilanden zodat wij bespaard bleven van echt slecht weer.

Woensdag ben ik nog even gaan kijken op de plek waar ik al twee dagen een Nassau Grouper had zien liggen, maar nu ik mijn speer megenomen had was hij er niet… Jammer, dan maar sardines uit blik.

Na aankomst in Big Majors Spot (waarom dit eiland een spot heet en de rest cay weten we nog niet maar er wonen wel varkens op het eiland die kunnen zwemmen) hebben we gesnorkeld in de Thunderball Grotto. Nog steeds veel visjes die je opwachten aan de west ingang van de grot. Thunderball grotto
We hadden de oost ingang genomen die bij hoger water onderwater is en daar waren ze niet. De meeste bezoekers komen aan de west kant van het eilandje binnen met hun rijst, koekjes en erwten.
Toen we aan het snorkelen waren kwam net weer de stroming opzetten. Best leuk om zo door de grot gespoeld te worden. Wel moeilijk om goede foto’s van een slapende nurse shark te maken als je zo wegstroomt.
Slapende nurseshark
Na het snorkelen voeren we nog een rondje en kwamen we de Sea Sleigh tegen, waar we in Rudder Cut Cay mee gekitesurfd hebben en geborreld. Het was leuk om hun weer te zien en we zijn met hun meegevaren naar buiten toe om te kijken of we in de “cut” konden snorkelen. Er stond zoveel stroming dat we maar gewoon een stuk richting buiten hebben gevaren, het water ingedoken en als een speelfilm van de bodem genoten. Door de stroming konden we geen goede foto maken van de lesser electric ray die we gespot hadden. Deze is zeldzaam hier. Toen Edith net een foto wilde nemen kwam er een angel fish voor de camera zwemmen. Normaal willen ze nooit op de foto, maar nu dus wel. Een camerageile angelfish dus…
Camerageile Angelfish
En een Triggerfish, maar die willen altijd wel op de foto…
Triggerfish
Hierna hebben we nog gezellig met hun geborreld aan boord van de Equinox, Bambi had ijsblokjes meegenomen dus de rum cola smaakte heerlijk!