Tussen de eilandjes door

Vandaag tussen de vele eilandjes en rotsblokken door gezeild naar Gällnö. Soms met de wind mee, soms tegen. Dan weer zonder wind met zicht op een enorme cruise boot en een smalle doorgang. Langzaam varen we de bewoonde wereld een beetje uit, staan er wat minder huisjes en aanlegsteigers en meer bomen. In de baai van Gällnö staan wel weer wat mooie rode huisjes en bij de aanlegsteiger voor kleine bootjes is een echt restaurant. Gezien de drukte moet het er goed zijn en die kans laten we niet lopen. Heerlijk gegeten en nu uitrusten op de boot.

Lekker in de Stockholm archipel

Een prachtig baaitje gevonden dicht bij Stockholm. Er was weinig wind en heel veel zon vandaag en we konden zeilend en drijvend dit mooie plekje bereiken. Daarna bbq bij de nog lang niet ondergaande zon. 

Mittsommernatt

En wat doe je als ze weer aan het zeilen zijn…

Figeholm in Zweden

De hele nacht met de wind in de rug gezeild vanuit Denemarken… na een lastige route tussen paaltjes, rotsen en eilandjes liggen we in de haven van Figeholm met dit prachtige uitzicht.

Heiligenhafen

Weer een stukje dichter bij Zweden… Ondertussen zijn we op zoek naar weerstandjes voor de stuurautomaat.  Lastig vinden… we hebben verschillende havens in Kiel geprobeerd, maar daar kennen ze geen bootspullenshops meer. Morgen zoeken we hier verder. 

Jaaaaa!!!

We zijn op de Oostzee! Nu voor anker in het Kieler fjord tegenover de sluizen. Door de regen en de gezelligheid in Rendsburg hadden we geen zin om verder te varen. Vandaag was het weer redelijk en nu zijn we dus aan de goede kant van de sluizen.

Eindelijk ankeren en bbq-en! 

Smalle ingang van de jachthaven van Brunsbuttel

Met dank aan Torsten van sy Taras voor de foto.

Motoren over het Kieler kanaal

In Brunsbuttel was de grootste rommelmarkt van west Duitsland op zaterdagochtend gestart. Duizenden mensen op zoek naar andermans rommel… na de middag de motor gestart en de kleine haven  naast de sluizen voor de grote boten van Brunsbuttel uit gevaren. Nu liggen we in Rendsburg. 

Brunsbuttel

We zijn na een heerlijke waddentocht, een nachtje door zeilen en veel te lang stroom tegen op de Elbe aangekomen in Brunsbuttel.