Stora Käringskär

Na twee dagen weinig zeilen maar wel typisch cruisen hebben we vandaag weer wat verder gezeild.
De 27ste zijn we vanuit Håskö naar Fyrudden gezeild om daar wat boodschappen te doen en 's avonds naar een restaurant te gaan. Omdat het erg onrustig lag aan de kade zijn we toch maar weer een klein stukje verder gevaren naar Gryts varv. Hier konden we lekker ankeren. Bij het binnenvaren bleek de Ran er al te liggen, die hebben we ontmoet in het Nord Ost Kanaal. Na een gezellige borrel zijn we terug naar onze boot gegaan om ons om te kleden en naar het restaurant te varen. Er speelde een duo en we hebben daar heerlijk genoten van het eten, drinken en de gezelligheid van mensen om ons heen. Het uitzicht was onze boot in een mooie zonsondergang.
De volgende dag hebben we bijna 4 mijl gevaren naar het volgende mooie baaitje; Bokö hamnvik. Na een wandeling rond het eiland even een praatje gemaakt met Nederlanders in een trailerbare boot. Toen kwamen Suzanne en John van de Anahita de baai in varen… Het werd laat voordat we de Cobb opstookten om aardappeltjes te poffen en entrecote te bakken.
Na een paar dagen zuidelijke wind hadden we vandaag noordoosten wind zodat we met de roze spi lekker konden zeilen. Toen de wind ging liggen waren we hier in de buurt, een privé baaitje waar we in het midden zijn gaan liggen.

Diner op de steiger

Elke dag weer een stukje zuidelijker en een beetje warmer. Vandaag gestopt in Ankerudden bij een restaurant met eigen aanlegsteiger. Heerlijk gegeten in de zon met uitzicht op de Equinox.

De terugweg is begonnen

Vandaag zijn we van de Åland eilanden terug naar Zweden gezeild. We dachten dat we voor de wind terug konden, maar het werd toch aan de wind met een gemiddelde van 11 knopen (voor de niet zeilers: best snel voor een zeilboot). 

Weer zo’n leuke passage

Deze keer hebben we de smalle doorgang wel gehaald… dankzij de tip van Niels.

Nog een

Nog een foto

Renzo als loods voor alle schepen…

Eindelijk geen zon

Een regenbui die het net haalde tot Rődhamn.

Eindelijk geen zon🙃

Een regenbui die het net haalde tot Rődhamn.

We zijn in Åland beland.

Na een werkelijk fantastisch relaxed spinnaker rak van Hamnskär naar Rödhamn genieten we nu van ons ankerbiertje.