Leaf Cay, Bahamas

Zaterdagochtend hebben we in mooi zonnig weer het anker gehesen en op de fok de Elizabeth harbour bij Georgetown uitgevaren. Er is een frontje opkomst en we gaan op zoek naar een ankerbaai met rondom bescherming zodat de winddraaiing door het front en eventuele buien geen probleem zal zijn. Onze eerste keus valt op Square Rock Cay, maar we zeilen nog zo lekker dat we besluiten een stukje verder te gaan. Net boven Lee Stocking Island ligt Leaf Cay en daar kunnen we mooi tussen wat eilandjes en banken ankeren. We hebben onderweg alleen een barracuda gevangen die we maar weer hebben laten zwemmen dus spreken we een lekker stuk rosbief aan dat we in Georgetown hebben gekocht. Raar dat alles hier duurder is, maar malse biefstuk is goedkoper dan in Nederland. Zondag ochtend zijn we na een rustige start gaan snorkelen. Er zouden koraalriffen in de buurt zijn, maar we hebben voornamelijk zandvlaktes gevonden met veel stroming.

Blue Tang Leaf Cay

De laatste snorkelplek voor het strand van Normans Pond Cay zien we meer mooie rifvisjes (zoals de Blue Tang van de foto) en een hoop lekkere Snappers bij elkaar. Een mooi moment om de in Long Island gekochte speer te proberen. Het schieten met de Hawian sling (een onderwater katapult gemaakt van een hol stuk plastic waar de speer doorheen schiet en een dik stuk rubber slang) ging goed, maar de timing en het richten verdienen nog wat meer aandacht en oefening. De vis is in het acherlijf geraakt en hij zwemt weg met de speer maar kan hem losslaan. Dat was toch wel een teleurstelling. Terwijl ik een kleiner exemplaar aan het besluipen ben waarschuwt Edith mij voor een haai.

Haai Leaf Cay

Deze komt dichtbij en zwemt op korte afstand een rondje om ons heen. Dat snorkelt toch minder prettig. Weer een les geleerd, pas gaan schieten als je klaar bent met snorkelen. Nu (middag) komen er wat buien over en hebben we lekker de tijd om weer eens met de laptop te spelen.

One Reply to “Leaf Cay, Bahamas”

  1. Volg jullie nog steeds elke dag !
    Advies van een “oud semi beroeps ” speervisser
    Gewoon stil op de bodem gaan liggen en ongeinteresseerdheid veinzen…..
    Ze komen gewoon naar je toe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *