Drukke dag op Warderick Wells Cay

Deze dinsdag is eindelijk de zon terug en kunnen we weer lekker buiten leven. Er staat nog steeds een lekker windje en na de reparatie van de 12m kite kunnen we gaan spelen op het water. Eindelijk heb ik genoeg power en kom ik lekker uit het water en maak ik mijn eerste meters op het board in plaats van naast het board. Hierna gaat Edith en die maakt het helemaal spannend door de safety release los te trekken als ze probeert te depoweren. Na een geslaagde redding komen we weer terug op de boot. Dan wordt het tijd voor een wandelng op het eiland, eerst naar de ruines van een oude plantage. Griekenland is er niets bij, een paar stenen in een vierkant opgestapeld en een beetje afgesmeerd met cement en je hebt een echte toeristen attractie. De ruine viel een beetje tegen, maar het uitzicht was fantastisch! We wilden lopen naar de blowholes in het noorden van het eiland, maar op slippers over die scherpe bubble stenen (lijkt op een doorgesneden bros reep) was niet het beste plan. Daarom genieten we wat langer op een kleine heuveltop met uitzicht over de oceaan en de exumabank. De hagedissen zijn hier heel tam en kwamen bij ons zitten op de top. We sluiten onze activiteiten af met een snorkelsessie en zien de resultaten van een actief natuurbeleid. Doordat we hier in het exuma park niet mogen vissen zijn er veel te veel vissen en is er gewoon geen plek voor alle vissen in het rif. Ze kunnen nog net hun kop in een holte steken, maar er is duidelijk woningnood terwijl wij gewoon weer een blikje moeten openen… Op de boot aangekomen nog even wat klusjes gedaan, heerlijke pasta gegeten met ons laatste pakje blauwe kaas en dan is het tijd om het blog te schrijven………. —– At 21.5.2014 1:13 (utc) our position was 24:22.81N 076:37.71W

One Comment

  1. Wordt het niet eens tijd dat jullie wat langer op dat board staan???? Onmogelijk om dit te lezen….begint te kriebelen vanuit mijn tenen…ik wil ook!!!
    Maar nee… mijn dag bestaat uit TNA extracties, cDNA syntheses, PCR’s, Iinterne communicatie Meetings….schoonmaken, poetsen en glazen wassen om dat huis te verkopen..etc.(Iets dat MArgriet ons vergeten heeft mee te geven….we hebben niet echt een talent voor schoonmaken…maar dat is ruim gecompenseerd metandere talenten)

    Gewoon blijven kitesurfen…enne ga een stukeje voor de wind zodra je op het board staat…Succes!!

    Knuffel van Roos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.