Guensey, Havelet Bay, St Peter Port

Donderdag zijn we in de loop van de ochtend vertrokking richting West. De voorspellingen waren dubbel te interpreteren, overdag redelijke wind maar tegen de avond 20 knopen tegen. Het eerste plan was om richting Camaret te gaan varen, maar al snel op het water bleek de wereld niet zo groot te zijn. Het zicht was matig en de wind viel af en toe weg. Met de twintig knopen in het vooruitzicht die nacht hebben we de bakens verzet naar Guernsey. Dit was een leuke zeiltocht. Het laatste stukje hadden we stroom tegen (en de wind) en hebben we de motor aangezet. Op weg naar de haven valt er iets achter Edith aan de bakboord kant van de boot (links) op het net. Het is de radarreflector! Die hadden we hoog op de mast gepopt maar het aluminium hoekstukje is nu al bezweken. We hebben veel geluk gehad, hij is niet op Edith’s hoofd gevallen, maar ook niet op de windgenerator, stuiterde op het net en lag nog aan boord. Precies bij aankomst bij de haven begonnen de donderdagavond wedstrijdjes. We hebben geankerd in de baai ten zuiden van de haven. Gezien het voor onze wadden ervaring grote getijde verschil hier hebben we redelijk aan de buitenkant van de baai geankerd in 9 meter water. Het was afgaand tij, en we lagen een beetje te klotsen. Dat werd die nacht bij laag water een stuk beter, maar heel vroeg in de ochtend werd het weer hoog water. Dat geklots slaapt niet zo lekker… Maar het anker geeft ons steeds meer vertrouwen. Zo als we deze mail versturen krijgen we de nieuwe grib file (windvoorspelling) binnen en kijken we of we verder kunnen of nog even moeten wachten. Er lijkt een groot laag snel deze kant op te komen. Groeten vanuit Guernsey waar de zomer nog niet begonnen is….. —– At 21.6.2013 8:11 (utc) our position was 49:27.03N 002:31.77W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *