Ile D’Ouessant

Maandagochtend na de spits vertrokken uit Guernsey. Er waren meer boten die het mooie weer wilden gebruiken om naar een andere plek te gaan. Met een westenwind die volgens de voorspelling meer naar noordwest zou gaan draaien gaan we ten zuiden van het eiland naar zuidwest. Er staat nog een flinke deining van de harde wind van afgelopen dagen, maar dat maakt niet uit, het zeilt heerlijk en we gaan met ruim 10 knopen richting franse kust. Zo komen we uit bij “Les Sept Iles”, 7 eilandjes voor de franse kust als de stroming begint tegen te staan en de wind wegvalt. Met springtij blijkt hier toch meer dan 3 knopen stroming te staan en met de wind die ophoudt en kruisend,gaan we toch echt achteruit. Dat kan niet de bedoeling zijn, dus starten we de motor maar weer en proberen zo nog wat vooruitgang te boeken. ‘s Avonds draait de stroming weer en er komt een beetje wind, net genoeg om te zeilen en aan de wind bij een volle maan gaan we naar het westen. De beloofde noordwesten wind is niet gekomen en we moeten er dus nog steeds tegen in. Bij de westpunt van Bretagne aangekomen zijn we te laat in het tij om Chenal Du Four door te kunnen. We zijn nog wel net op tijd om met de stroom mee naar Ile d’Ouessant te gaan als we weer de motor starten en er rechtstreeks naar toe varen. Daar kunnen we aan de oostkant een mooringboei oppakken. Zodra ik de mooringboei oppik, hoor ik een luide plons en gesnuif… Renzo in het water??? Nee, die staat naast me in het voornet. Even later steekt een dolfijn zijn kop om de boeg van de boot en kijkt wat we daar aan het doen zijn. Hij is echt op enkele centimeters afstand, je zou hem bijna kunnen aaien. Daarna zwemt hij nog een paar keer om de boot heen en vertrekt dan weer. Met de eerste dolfijn van deze reis gezien, zijn we toch officieel het kanaal uit! —– At 25.6.2013 12:46 (utc) our position was 48:28.06N 005:03.23W

One Reply to “Ile D’Ouessant”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *