Biskaje oversteken

We zitten nu midden in de golf van Biskaje. Gisterenochtend zijn we (voor onze doen vroeg) vertrokken vanuit Ile d’Ouessant zonder wind, maar met een gunstige stroming zodat we toch naar het zuiden gaan, zonder iets te doen. Onze huisdolfijn was al vroeg vertrokken en hebben we geen afscheid meer van kunnen nemen. Langzaam gedurende de dag steekt er een noordoostenwind op en kunnen we echt gaan zeilen. ‘s Middags zetten we onze mooie grote roze spi en we zeilen heel relaxed met de wind mee. Gezien de voorspellingen laten we hem ‘s nachts gewoon staan en nu in het ochtendzonnetje staat hij er nog steeds goed op We varen met zo’n 7 tot 9 knopen recht op La Coruna af. —– At 27.6.2013 5:21 (utc) our position was 46:42.00N 006:28.28W

2 Replies to “Biskaje oversteken”

  1. Malpica de Bergantinos is een heel mooi plaatje aan de Spaanse kust net voorbij La Coruna.Links een mooi strand om te zwemmen en rechts een leuke haven. Vergeet niet Pulpo te eten in een van de havenplaatsjes en even aan mij te denken 😉 . Kijk uit voor Costa del Morte! haha Ben heel benieuwd naar het filmpje!

  2. klinkt als een oversteek om jaloers op te zijn…..
    geniet er van!!
    we zijn fijn ouderwets met epoxy en glas aan het kliederen geweest en het zwaard kan bijna weer terug, gelukkig.
    groetjes!
    roos (en gary)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *