Gibraltar en verder

We zijn vrijdag Gibraltar in geweest. Eerst naar het centrum gelopen door alle drukte heen van de tax-free shoppende mensen om bij de kabelbaan uit te komen die de rots op gaat. Daar aangekomen worden we aangesproken door een man met een busje die ons voor een redelijk tarief een tour over de rots aanbiedt. Na wat overleg besluiten we dat te doen en we stappen in. In het busje zit ook nog een Engelse familie en een Nederlands stel. We bezoeken een mooie druipsteengrot, een Moors kasteel en natuurlijk de “wilde” aapjes die op de rots leven en we genieten van de uitzichten over de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Liggen we dus toch nog net in de Atlantische Oceaan volgens hem… De gids heeft een goede band met de aapjes en voor wat apensnoepjes klimmen ze op je schouder. Grappig om een aap op je rug te hebben. Ze blijken zachte handjes te hebben en ze stinken. ‘s Avonds eten we op het strand met uitzicht op de boot een “special steak”. We komen er met ons beperkte Spaans niet achter wat er zo “special” is aan die steak, maar we bestellen het toch, de ober is er enthousiast over. Het blijkt dat je je eigen BBQ-tje op tafel krijgt en zelf de steak kan grillen. De steak is goed gekruid met rozemarijn, zout en olie. Heel goed om te vieren dat je in de Middellandse Zee bent! Zaterdagochtend zien we de nieuwe weersvoorspelling en er blijkt komende dagen een goede westenwind te staan. Perfect om naar de Balearen te varen. We besluiten om snel te vertrekken, maar eerst nog wat boodschappen doen, naar de scheepswinkel voor een kaart van de Med en diesel tanken. Diesel is erg goedkoop in Gibraltar. Dan blijkt dat ‘s avonds het tij pas mee gaat staan en doen alles rustig aan. Tegen 7 uur zijn we weg uit Gibraltar en zitten we dus echt op de Med. Een grote groep dolfijnen springt urenlang rond de boot. We hebben ze bijna nooit zo enthousiast zien springen en capriolen uithalen. Maar elke keer als ik ze wil gaan filmen houden ze ermee op, alsof ze het weten. Zodra ik stop met filmen springen ze weer hoog uit het water op en laten zich plat vallen op hun buik zodat het een enorme plons geeft. De avond begon met een prachtige zonsondergang en werd een rustige nacht met veel sterren. In de ochtend kwamen er weer groepen dolfijnen langs, dit keer geen interesse in ons, maar ze sprongen wel mooi in rij tijdens hun jacht. We zeilen nu ter hoogte van Cabo de Gata (bij Almeria) —– At 28.7.2013 13:14 (utc) our position was 36:27.44N 002:22.00W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *