Assinara

De mooring plek op Assinara waar wij lagen was verboden voor motorboten, dus wij dachten dat we ook de motor op de bijboot niet mochten gebruiken (was niet zo), en we zijn naar de kant geroeid. Zo heb je toch weer wat beweging… Het hele eiland is natuurreservaat en erg mooi om doorheen te wandelen, fietsen of met een tourtje met een jeep te bekijken. Over het hele eiland lopen heel veel ezeltjes los rond en op verschillende plekken staan nog de oude barakken van de gevangenissen, die over het algemeen erg vervallen zijn. Al wandelend komen we langs een schildpaddenopknapcentrum, met 3 zieke schildpadden in bassins en veel foto’s van opgelapte schildpadden die weer vrij gelaten zijn. Teruggekomen op de boot hebben we het erg warm gekregen van de lange wandeling en duiken eerst even tussn de vissen onder de boot. In de natuurreservaten op de middellandse zee zit nog wel vis, maar daar omheen is het schaars… Vis vangen is nog niet gelukt. Na de duik is het dan toch tijd om weer een klein stukje verder te zeilen, naar Stintino. Daar ankeren we recht voor het dorp, naast de haven. In het dorp is het feest. Langs de hele oude haven staan kraampjes met lokale producten en prullaria en er zijn verschillende muziekpodia opgebouwd. ‘s Avonds barst het feest echt los… Het hele dorp is vol met mensen. Op het grootste podium treedt een muziekgroep op met volksdans in klederdracht, niet helemaal onze stijl, maar wel goed uitgevoerd en leuk om mee te maken. Beneden bij de haven zitten eettentjes met allemaal lokale gerechten waar je voor 5 euro een goede pastamaaltijd met wijn of een broodje vlees met wijn kan krijgen. Het zit er helemaal vol en in ons beste Italiaans bestellen wij ook eten en drinken. Lekker op de kade zittend eten we en hebben de tijd om mensen te kijken. Vanmorgen nog even bij de supermarkt geweest en daarna weer weg uit Stintino. We hebben de Fornelli passage genomen, dit is het smalle vaarwater tussen het eiland Assinara en Sardinie zelf. Het is erg ondiep en daardoor schitterend mooi blauw. Nu varen we langs de westkust van Sardinie richting Alghero. —– At 24.8.2013 13:41 (utc) our position was 40:48.88N 008:07.85E

One Reply to “Assinara”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *