Aangekomen in Menorca

Zaterdag zijn we net boven Alghero in Cala Del Bollo aangekomen. Het was een hele rustige tocht na de smalle passage, op het laatst nog de spi gehesen om voor het donker aan te komen. De baai licht net om de hoek van Capo Caccia, een kaap die uit zee gelijk recht omhoog gaat, heel steil en indrukwekkend. De volgende ochtend zijn we vertrokken richting Menorca. Er waaide een mistral in het noorden, maar vanuit onze plek zou de wind meevallen. Dat was ook zo, maar de golven waren wel onstuimiger dan verwacht. Dat vond de windmolen ook, die begint opeens hard te draaien zonder dat hij nog stroom levert. De “uit” schakelaar werkt ook niet… Dan maar de life line aan, touw in de hand en de molen op de ouderwetse manier stilzetten. (zoals Richard ons in Sint Maarten heeft geleerd, het touw in de wieken gooien en vastbinden) De eerste helft van de oversteek was verplicht buiten zitten voor mensen met een evenwichtsstoornis (zeeziekte). Koffie zetten was al een uitdaging… Later in de avond werd de zee wat rustiger en hebben we een redelijk vlotte overtocht gemaakt. Maandagochtend duurt het lang voordat we Menorca kunnen zien, er zitten wat buien met een enkele donderslag om het eiland. Nooit een lekker gevoel om de bui in te varen, maar daar lag Menorca. Achteraf hebben we los van een buitje dat de boot lekker zoet heeft gemaakt verder geen naar weer gehad. We hebben helemaal geen dolfijn of ander zeebeest gezien deze oversteek. Bij het binnenhalen van de vislijn is wel de haak flink verbogen, maar er zit niets meer aan. In Menorca aangekomen vinden we een prachtige baai, die voor alle windrichtingen beschut is. Je moet er via een smalle doorgang in varen. Hier hebben we de windmolen weer gerepareerd. —– At 26.8.2013 20:06 (utc) our position was 39:52.66N 004:18.48E

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *