Update from Spain-Gibraltar war zone

Een paar ankerbiertjes verder lagen we nog steeds heerlijk voor het grote strand van La Linea. Vlak bij de bovenboei van het aanwezige wedstrijd parcours. Daar kwamen er een heleboel lasers aan met de nodige wedstrijdperikelen die je bij zo’n boei tegenkomt. Je hebt geen TV meer nodig. Wel raar dat er helemaal niemand meer in de baai voor anker lag… Moe van de tocht gaan we vroeg eten maken. Plots ligt er een hele grote motorboot naast ons te grommen. Guardia Civil! We mogen er niet meer liggen. Na wat discussie die in eerste instantie onverstaanbaar is door het opstijgen en rondvliegen van Britste straaljagers blijkt dat de ankerbaai waar we eerder nog hebben gelegen sinds twee weken gereserveerd is voor de spaanse vissers. We hadden dus in nieuw vis gebied geankerd en moeten weg. Wat zullen de spaanse vissers blij zijn met deze ondiepe baai waar al geen vis meer zit. Het Gibraltese gebied heeft helemaal geen ankerplek meer werd over de marifoon duidelijk. Gelukkig konden we wat verder in de baai nog net in het licht voor een ander spaans strandje wel ankeren. Na zonsondergang is het om ons heen prachtig verlicht door de petrochemische industrie. Wat zou de reden zijn van Spanje en GB om dit zo te laten escaleren? Waarschijnlijk gaan we snel door.

One Reply to “Update from Spain-Gibraltar war zone”

  1. Een kennis van ons wilde met zijn boot (Linea) ankeren, ongeveer een week of twee geleden. Guardia civil langszij. Afmeren in de dure marina of gewoon vertrekken.zij hebben er voor gekozen om in La Linea af te meren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *