De onderdelen voor de rolfok zijn binnen

image

Nu nog even installeren …. maar dat gaan we vandaag niet meer doen.
Renzo heeft wel 4 uur buiten voor de deur van de zeilmaker zitten wachten op de bezorger!

3 Replies to “De onderdelen voor de rolfok zijn binnen”

 1. Hoi Renzo en Edith,

  Dit type voorstag roller komt me bekend voor 😉 wat was jullie overweging dit te installeren in plaats van een profiel. Bij transport zij ze handig maar ik ga er vanuit dat jullie je boot niet zo snel over de weg transporteren.

  Zeil lekker,
  Arno

  1. Hi Arno,
   We hebben eerst naar meer conventionele systemen gekeken, maar die hebben allemaal aluminium profielen die je in elkaar moet bouten. We dachten eerst aan ProFurl, maar dat werd zeer afgeraden door Martin, veel te slap geconstrueerd. Op zijn nieuwe cat moest hij al een aantal delen vervangen. Toen dachten we aan Harken, maar ervaringen van Tom dat de verbindingsboutjes van de extrusie profielen afknappen deed ons toch weer terugkomen op dit systeem. Cees heeft het op de challenger van Facnor. Facnor of Karver was voor ons niet belangrijk en Tuned kon Karver snel leveren. We hebben gisteren voor het eerst proefgevaren in de baai van Cadiz. Het werkte allemaal goed. De vertikale latten hebben iets meer plooing in het achterlijk dan de horizontale, maar dat mag zeker voor onze cruising-mode geen naam hebben. We kunnen altijd nog de horiontale latten terugplaatsen 🙂

   Dus een slappe voorstag bij gebruik van screacher of spi was eigenlijk de doorslaggevende reden om naar een structural furler te gaan.

   Renzo en Edith

 2. Hi Renzo en Edith,

  Ik had het nog niet zo bekeken dat de spi of screacher het profiel in elkaar drukt. Goed te horen dat het zo goed bevalt. Hebben jullie een anti torsie lijn van kunstof, ik kon dat niet zo goed zien op de foto. Het mooie van het systeem is dat je inderdaad ook nog je horizontale laten kan gebruiken. Ik heb zelf ook korte horizontale laten die je op kunt rollen. Mogelijk kan je ook naar het volgende kijken voor de toekomst http://www.rbsbattens.com/battens/rbs-roller-battens/

  Groetjes,
  Arno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *