Boavista

Afgelopen woensdag hebben we uitgeklaard bij de politie in Sal, boodschappen gedaan en de boot klaargemaakt voor een zeiltochtje. 4 mijl wel te verstaan, naar de volgende baai in het zuiden. Het was een relaxed tochtje, genoeg wind zo rond het eiland. In de baai lag niemand en het waaide op die plek flink door, niet heel rustig maar wel goed voor de accu’s. We hebben geprobeerd om de kite op te laten vanaf de boot. Dat was een hele onderneming. Hoe loop je 20 meter lijntjes uit zodat ze niet in de knoop of verdraaid raken? Daarna de kite op het net opblazen… De lijntjes vastmaken, de kite in het water leggen en weg laten drijven. Roos goed vasthouden en zelfs aan de boot binden, en dan blijken de buitenste stuur lijnen gedraaid te zitten met de binnenste power lijnen. Dus de kite maar weer binnen halen, de lijntjes opnieuw “kammen” en nog een keer proberen. Deze keer hadden we de kite op zijn kop op het water gelegd wat niet de beste keuze bleek te zijn, op het water ging de kite rollen met een echte kite knoop als gevolg. Niet gekite, maar wel leuke foto’s. Nu weten we wel hoe we het de volgende keer gaan proberen! Donderdag zijn we naar Boavista gevaren, in het begin veel wind en onder het eiland wat ongemakkelijke kruisende golven, maar alles went:) Veel vliegende vissen gezien, maar zelf niets gevangen jammer genoeg. Bij Sal-Rei aangekomen is er een prachtige ankerplek beschut door een groen eilandje met aan de oostkant een prachtig wit strand waar we kites in de lucht zien hangen. Dat belooft wat voor vrijdag! —– At 15.11.2013 9:25 (utc) our position was 16:09.90N 022:55.17W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *