De oversteek, dag 9

Squality time aan boord! Het blijft een vreemde oversteek, de zee komt van alle kanten, veel buien met wat extra wind en zoete spoeling. Om de ergste buien te ontwijken moeten we vooruit kijken. Naar achteren dus… In de verte kan je de wolken goed zien aankomen en door af en toe 10 graden bij te sturen lukt het om het ergste deels te ontwijken. Het leven aan boord begint nu wel te wennen, we hebben weer brood gemaakt, voor de tweede maal yoghurt en tijdens de nachtwacht heb ik (Renzo) zelfs mijn eigen apres ski feestje gebouwd op de vierkante meter van de kuipvloer! Gezien de kans op regen en buiswater zitten en staan we in ons zeilpak in de kuip, vestje om en lifeline aan (net skikleding). Aan het eind van de shift wordt het zeilen wel een beetje saai en kan je zelfs bijna in slaap vallen. Gelukkig had ik nog wat muziek op mijn speler staan, dus van een Disco Pogo via Britney Bitch naar de Sound of da Police, Skrillex en nog vele andere “klassiekers” die ik overdag niet mag draaien, om ruim een uur lekker de benen los te maken en wakker blijven. Het lijkt een beetje idioot, maar de hele wacht werd van een verplicht nummer tot een feestje. Vanmorgen weer wakker geworden met de lucht van vers brood. We vermaken ons wel op onze beperkte leefruimte. We hebben net besloten om gelijk door te varen naar Suriname, en de Iles de Salut links te laten liggen. Wel jammer, maar door de vertraging in Mindelo wordt anders de tijd om Suriname te kunnen bezoeken weer te kort. We hadden nog 562 mijl te gaan naar Iles de Salut, nu hebben we nog 686 mijl te gaan naar Suriname. —– At 15.12.2013 14:13 (utc) our position was 09:56.97N 044:20.66W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *