De oversteek, dag 11

De nacht was erg onrustig. De golven kwamen weer van alle kanten en gooiden ons bootje enigszins rond. Midden in de nacht is er zelfs een golf aan boord geklommen en deze heeft de kajuitingang gevonden. Daarna hebben we de ingang wat verder dicht gehouden en is er geen water meer binnen gekomen. Het was ook nog volle maan afgelopen nacht waardoor nog meer vliegende vissen onze boot als “veilig” onderkomen beschouwden en per uur hebben we meerdere vliegende vissen de kuip uit moeten gooien. Als ze op de netten landen, hebben ze pech, dan kunnen we ze niet terug het water in gooien. Vanmorgen heeft de zee toch iets goedgemaakt voor de afgelopen onstuimig nacht. Een mooie Bonito (kleine tonijn) heeft zich opgeofferd en heeft in ons haakje gehapt. Straks sushi en vanavond lekkere tonijnsteaks. De onrustige zee zou deels veroorzaakt kunnen worden door een draaing in de stroming voor de kust van zuid amerika. Daarom gaan we nu wat meer zuideijk om zo snel mogelijk weer stroom mee te kijgen. —– At 17.12.2013 16:38 (utc) our position was 07:56.59N 049:55.25W

One Reply to “De oversteek, dag 11”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *