De oversteek, dag 13

Gedurende de nacht zijn wind en zee rustiger geworden, heel goed voor onze nachtrust. Maar omdat we dichterbij de kust zijn, moeten we ook beter opletten op vissersboeitjes die je ‘s nachts eigenlijk toch niet ziet en op vissersboten. Vanmorgen heel vroeg zijn er ook een paar sternen meegelift richting de kust. Ze zaten een paar uur lang heerlijk rustig op de beam tot de zon op kwam en ze het weer tijd vonden om verder te vliegen. Je maakt wat mee tijdens zo’n oversteek… Als het goed is de laatste dag van deze oversteek. We zijn nu op 15 mijl van de kust van Suriname gekomen en het ziet er tot nu toe uit als de ijsselmeerkust… Bruine zee door de sedimenten vanuit de rivier in het water en nog geen kust te zien door de buien die ervoor hangen. Het is alleen veel warmer dan normaal in Nederland. De wind is gaan liggen en we moeten op de motor verder willen we vandaag nog voor anker kunnen gaan. Nu, 2 uur later, is de zon weer te voorschijn gekomen en zien we land! Het ziet er nog steeds uit als het ijsselmeer, het land is groen en laag. Nog even en dan kunnen we de rivier op. —– At 19.12.2013 15:41 (utc) our position was 06:07.01N 055:11.53W

4 Replies to “De oversteek, dag 13”

  1. Geweldig, bijna aan de overkant. We volgen jullie elke dag. Bijna een soort van bijbels dagboek hier in Vaassen. Cees rekent aldoor uit hoe hard jullie gaan. Nog ff volhouden, dan grond onder de voeten. Liefs van ons uit Vaassen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *