In Caribische sferen – deel2

“een walvis!”. Als de fok vastgezet is, hebben Tom en ik ook tijd om te kijken. De walvis springt op zo’n 50 meter van de boot helemaal uit het water en blijkt dat al een tijdje te doen! Geweldig! Dan zijn bui en walvis weg en kan er een nieuw touwtje aan de fok gezet worden en zeilen we verder. Net voor het donker komen we in Tyrrel Bay aan en ankeren recht achter de Yana. Trijnie en Hennie van de Yana en Pieter en Monique van de Deesse komen meteen aan boord voor ons ankerbiertje en tevens sundowner. Daarna met z’n allen lekker en gezellig eten bij de Lazy Turtle. De volgende dag gaan we de hoogste berg van Carriacou beklimmen. Slingerend door de bossen en glibberend over de modderpaden vinden we de weg naar de top met een schitterend uitzicht over de baai en de omliggende eilanden. De weg terug gaat langs de andere kant van de berg naar beneden en is iets makkelijker. Gisteren een kort tochtje naar Sandy Island gezeild. Alleen op het fokje zeilen we naar buiten en maken even een omweg om een vis te vangen. Helaas willen ze niet happen. Ankeren achter Sandy Island en overboord om te snorkelen. Het is hier nog mooier dan 5 jaar terug. Gigantische scholen vissen, de koralen zijn nog kleurrijker geworden en er vallen nog meer pelikanen in het water. Het blijft een bijzondere plek. Vandaag zeilen we nog een klein stukje verder naar Petit Martinique. —– At 15.1.2014 14:09 (utc) our position was 12:29.00N 061:28.97W

One Reply to “In Caribische sferen – deel2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *