Naar Georgetown of toch maar niet…

Het is niet zo’n heldere dag. We twijfelen om te gaan snorkelen bij de twee blue holes bij ons in de baai of naar Georgetown te verhuizen. Eerst zouden Ren en Ashley (de voormalig wereldkampioene free diving) nog even op bezoek komen om onze boot te bekijken, ze willen hun monohull graag inruilen voor een cat of een tri. Na hun bezoek besluiten we toch maar om te vertrekken. Maar als we net aan het varen zijn begint het te betrekken. Een paar rommels verder besluiten we om toch maar weer naar Long Island te gaan, we hebben geen haast en helemaal geen zin om in een onweersbui te belanden. Zo gezegd zo gedaan, de zeilen ingerold en in een baaitje twee mijl noorderlijk van onze vorige plek het anker ingetrokken in prachtig wit zand. We liggen nog maar net als de wind aantrekt, 90 graden draaid en opeens heel koud wordt. Gelukkig ligt het anker goed en als de bui over is getrokken liggen we niet meer aan lagerwal. Met wat vellen van de kip zijn we langzaam krabbetjes aan het voeren. Het is heel grappig als je de lijn binnenhaalt en er een kleine krab aan het vel zit te eten. Hij is zeker niet van plan om los te laten en als we de lijn een beetje vieren zie je hem wegzwemmen met het stuk vel. Na een fotosessie laten we de krab maar lekker verder eten. —– At 29.4.2014 23:57 (utc) our position was 23:22.97N 075:09.97W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *