Lekker bezig in Velas

We zijn vandaag weer lekker “druk” geweest!
Eerst bijtijds opgestaan om van onze tweede helft van de autohuur te genieten. We zijn vandaag helemaal naar het zuid-oosten gereden. Geen spannende off road avonturen vandaag, het duwen van onze huurauto de vulkaan op in fijn lavagrint was wel genoeg voor deze week. Gisteren hebben we na het uitzwaaien van de White Spirit en de Maris een autootje gehuurd en hadden we geluk dat alle toppen helemaal vrij waren van wolken. We konden Pico, Faial, Graciosa en Terceira allemaal goed zien. Op onze kaart waren witte wegen aangegeven, wij namen aan dat die wel voor auto’s geschikt waren, maar er bleken veel meer kleine weggetjes te zijn dan op de kaart stonden en eigenlijk waren ze als wandelpad aangegeven. Maar ja als je spare-ribs kan bezorgen met zo’n auto, dan moet een vulkaan geen probleem zijn toch? In het noorden hebben we nog een betonnen complex met vuurtoren bekeken, helemaal verlaten. Volgens de havenmeester was na een aardbeving dat stuk van het eiland niet meer stabiel en is het verlaten. Er hing een bijzondere sfeer.
Wandelweg met ons autootjeRenzo rent de vulkaan op
Vandaag veel koeien op de weg. Een steekt zelfs zijn/haar hoofd door het raam naar binnen. Gezellig. Net te laat met een foto van de verbaasde gezichten van Renzo en de koe…
Koe

Na het retourneren van onze stoffige Toyota waren we precies op tijd om versierde boten de vissershaven binnen te zien varen. Weer een feest van de Espirito Santo. In een processie werden twee heilige beelden van de haven door het dorp begeleidt met een fanfare en loper van gekleurd zaagsel in bijzondere patronen op de weg geplaatst.
Processie
Hierna konden we in de haven aansluiten in de rij voor een gratis maaltijd, Sardines, gestoofde Conger aal, schelpen, aardappelen en een vissoep met brood. De flink volgeladen borden (de mensen achter de tafels waren erg enthousiast met opscheppen) werden staand opgegeten aan lange iets te lage tafels. Het was een hele belevenis. Renzo blij met eten

De lunch
En een goede bodem voor het volgende kroeg bezoek. Want het werd tijd voor de oranje t-shirs. We hebben de voetbalwedstrijd in een restaurant bij het dorpsplein gekeken. Spannend!

2 thoughts on “Lekker bezig in Velas”

  1. Inderdaad, bofkonten. Fijn om te lezen dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben!

    Groetjes Marald en Mireille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.