Nog steeds in Velas

Vanwege een cultureel festival hebben we bedacht om toch wat langer in Velas te blijven liggen. Ze hebben een leuk programma samengesteld: elke avond bands, feest en goedkoop en lekker eten en drinken, overdag nog wat volksdansjes en demonstraties van allerlei sport- en cultuurevenementen en als hoogtepunt gaan we zondag stieren door de straten van Velas zien rennen. De demonstratie van het stierenvechten te paard hebben we moeten missen door de voetbalwedstrijd Duitsland – Frankrijk, die we samen met onze Duitse en Franse zeilvrienden hebben zitten kijken.
We hebben nu erg mooi weer in de Azoren, lekker zonnig en warm. Naast de klusjes aan de boot vonden we het ook leuk om een rondje te gaan fietsen naar de kaasfabriek. Helaas is Sao Jorge erg steil en was de fietstocht meer een wandeltocht met fiets omhoog, maar uiteindelijk moe en bezweet kwamen we bij de kaasfabriek aan en hebben een mooie rondleiding gekregen met als bonus het proeven van alle soorten kaas. Heerlijk, we snappen nog steeds niet waarom er zo weinig Azoreaanse kaas in Nederland op de markt is. De weg naar beneden was gelukkig een stuk makkelijker, maar de remmen werden wel roodgloeiend.Velas met haven beneden

Kaasfabriek

Sao Jorge met Pico op de achtergrond
Omdat we hier toch wat langer blijven vonden we het ook nodig om ook hier graffiti op de muur achter te laten. We hebben het er weer druk mee gehad. Na het schilderen was het zo warm dat we voor het eerst uit vrije wil in de Azoren de zee in gesprongen zijn!
Graffiti

Schildering in Velas
Vandaag was het plan om van hoge rotsen het water in te springen, maar de weg omhoog uit het water kon niet gevonden worden. Vandaar dat we met Dan en Charlotte van de Hestur en Claus en Sylke van de Windjammer maar van iets lagere rotsen gesprongen zijn… De zee is nog steeds koud, maar we beginnen er aan te wennen. En dan is het al weer tijd voor de wedstrijd…

One thought on “Nog steeds in Velas”

  1. Hallo Edith en Renso,ik geniet van jullie site.Foto`s,feesten,natuur,kaas, wijn en natuurlijk ook weleens hard werken.
    Groetjes van het Wolvenpaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.