De vakantie is voorbij voor ons…

Woensdagochtend is er inderdaad wind vanuit het zuiden zoals voorspeld is, dus anker weer omhoog en we zeilen om Sao Jorge heen naar Graciosa. De goede hoeveelheid wind uit de goede hoek en de hele dag een lekker zonnetje maken het zeilen erg comfortabel.
Bouwe en Margriet met uitzicht op Sao Jorge

Graciosa
Af en toe springen er ook nog wat dolfijnen rond de boot, we zien een haai en 2 schildpadden. Bouwe heeft beet, maar waarschijnlijk was de vis te groot en is de lijn gebroken, weer geen vis vanavond! Een prima tochtje en we komen rond 5 uur in de baai van Graciosa aan. Even later komt ook de Rih Malti van Patrick en Patricia vanuit Terceira de baai binnen lopen, dat is weer een leuke verrassing! Wij gaan het dorpje verkennen; een paar terrasjes, een paar mooie molens en heel veel kerken.
Molen
Als we net bij de strandtent zitten, komt ook de Rih Malti bemanning er aan. We gaan gezellig samen naar het enige restaurant van het dorp aangeraden door de douane. We verwachten er niet veel van, maar eenmaal binnen blijkt het een echt gezellig restaurant en de verse zwaardvis is uitstekend.
Gezellig
Zwaardvis
Donderdagochtend moeten we al weer op tijd weg (half elf). We gaan terug naar Terceira en dat is weer 50 mijl zeilen. De wind weer in de rug en iets minder zon dan op woensdag, maar nog veel meer dolfijnen en een door Bouwe vers gebakken broodje. Weer een superzeildagje en om 6 uur ligt het anker weer in de baai van Praia da Vitoria. Met Bouwe en Margriet hebben we nog een laatste gezellige avond en dan zit de vakantie er weer op.
Nu ze weg zijn beginnen we aan de boot te klussen voor de oversteek naar het Europese vasteland. Ze hadden voor ons allerlei spullen meegebracht om nog even te installeren, dus we hebben wel een weekje nodig. Met de belangrijkste, een nieuw dekluik, zijn we vrijdag meteen begonnen. Het oude luik kregen we maar niet waterdicht en dat is best vervelend boven je bed. Helaas moet het gat voor het luik net iets groter zijn dan het oude gat en nog vervelender is dat de schroefgaten een halve centimeter verschoven zijn zodat er allemaal nieuwe verstevigingen in het dek gemaakt moeten worden.
Klussen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.