Dag gezellige Azoren!

We zijn weer onderweg! Vanmiddag 25 juli om 16.00 hebben we het anker opgehaald en 12 minuten later dobberden we tussen de pieren van Praia da Vitoria naar buiten. Gisteren was er veel wind uit het zuiden, draaiend naar zuid-west. Daarom zijn we in de baai verhuisd naar de zuidkant. Daar licht achter het industrieterrein van de haven nog een klein dorpje verscholen. We konden daar dicht bij het strand ankeren en lagen perfect in vlagen van boven de 30 knopen wind. Vandaag was het weer een stuk rustiger en het lage druk systeem dat de wind veroorzaakte blijft een beetje hangen boven de Azoren. Dit geeft niet het mooiste weer maar wel een wind om vanaf de Azoren naar het noorden te komen. De eerste uren onderweg zijn een beetje hobbelig. We moeten echt weer een beetje inslingeren! Het plan is naar Ierland te varen als het weer dat toelaat. Nu om half negen nog 1032 mijl te gaan. —– At 25.7.2014 20:36 (utc) our position was 39°04.99’N 026°43.49’W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.