zondag 27 juli, nog steeds recht naar Dingle Bay aan het varen

Afgelopen nacht begon veelbelovend met een mooi lopend windje en dankzij de maanloze hemel een pracht aan sterren. Tijdens de 3e wacht om 3 uur in de morgen begon het te betrekken en ontstond er een groot onweerscomplex achter ons. Toch wel spannend of dat dan naar je toe komt of niet. Er waren grote weerlichten te zien en er klonken heel laag rommelende donders… Gelukkig kwam er om 6 uur al licht aan de hemel en bleef het slechte weer ons bespaard. Vandaag was de hele dag lekker zonnig, met een afnemend windje. We zitten nu dus echt in het hogedruk gebied. De windmolen heeft het weer begeven, door een ontwerpfoutje van “super wind” kan de bevestiging draaien in de buis waar de molen in staat. Hierdoor draait het snoer zich op en schiet los of breekt. Dat was ons met de overtocht van Sardinie naar Menorca al eens overkomen. Nu dus weer. Dat wordt dus zuiniger met energie doen en maar hopen dat we de schade kunnen repareren in Ierland. Verder nog geen vis gevangen, maar we zijn wel lekker aan het hengelen:) Nu, om 20.05 uur nog 695 mijl te gaan. —– At 27.7.2014 20:04 (utc) our position was 43:27.13N 022:01.80W

2 thoughts on “zondag 27 juli, nog steeds recht naar Dingle Bay aan het varen”

  1. Dingle…leuk schiereiland met 6e eeuwse cellen van monikken (beehives).
    Ook flink tij daar dus droogvallen geen probleem.

    Veel succes met de oversteek en veel plezier in Ierland!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.