Over de helft!

Afgelopen nacht was erg bijzonder, we voeren het hogedruksysteem in en de wind en golven namen steeds meer af. Na een lange schemer werd het om 11 uur donker en ging de wind helemaal liggen. De autopilot kon de neus in de goede richting houden, maar volgens de GPS gingen we met 0.7 knopen schuin naar achteren… Er heerste volledige rust, af en toe verbroken door geproest van walvissen die heel dicht bij de boot waren. Toch de motor gestart en heel rustig richting wind en Dingle gestuurd. De boot leek te zweven op een lichtgevend tapijt, de drijvers omringd door bioluminiscensie met in het zog van alle drie rompen een oplichtende gloed. De boeggolven van de drijvers en hoofdromp ontmoeten elkaar in het midden van het net met een lichtgevende golftop. Gelukkig hebben we na niet al te lange tijd weer wind en kunnen we weer zeilen. Ondanks het hogedrukgebied hebben we veel bewolking en is het een grouwe dag. Net als de vislijn is uitgegooid is er een windshift en hebben we de wind recht van voren. De fok bak (wind van de verkeerde kant in het zeil) en de boot deinst door de wind… Met de hand weer gecorrigeerd en we kunnen weer verder zeilen. Maar dan blijkt de vislijn vreemd te lopen. Hij zit om het zwaard gewikkeld en misschien ook om het roer. We kunnen de lijn aan de achterkant van de boot met een haak opvissen, doorknippen en hebben in iedergeval de lijn en lure nog. Hoe we de rest gaan oplossen moeten we nog bedenken. Toch maar de lure weer uitgegooid en even later hebben we een heerlijke Albacore tonijn in de kuip liggen. Met een super verse sashimi vieren wedat we over de helft zijn! Een tonijn tartaar met aglio e olio en tomatensalade is het feestmaal voor het passeren van de 500 mijl te gaan mijlpaal. Al met al een feestdag dus! Om 19.32 nog 499 mijl te gaan. —– At 29.7.2014 19:32 (utc) our position was 45:57.57N 019;04.84W

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.