Zondag middag was het tijd voor carnaval in Portsmouth! Bij het dinghydock komen we nog wat bekenden van de vorige avond tegen en we gaan gezamenlijk kijken waar het feestje is. Al snel vinden we een groep meiden die hun dansje staan te oefenen bij een geluidswagen. Toch nog even doorlopen en we vinden de verzamelplek voor alle groepen in de parade. Verderop vinden we een goed plekje langs de weg en wachten we de optocht af. De optocht zelf is heel anders dan op Martinique, daar had je de drumbands met danseressen en ieder had zijn eigen muziek en dans, allemaal erg georganiseerd en goed uitgevoerd. Hier hebben ze 1 geluidsinstallatie in de optocht en de 5 groepen die meelopen dansen enigszins door elkaar, weten de pasjes niet uit hun hoofd, of doen waar ze zin in hebben. Maar de sfeer is erg goed en iedereen heeft er erg veel plezier in. Langs de weg danst ook iedereen mee en het is echt een feestje. De steltlopers in de optocht waren indrukwekkend. Dansen op stelten van meer dan 2,5 meter is toch echt een kunst! Maandag vinden we het tijd om weer eens wat nieuwe eilanden te ontdekken. We zeilen naar de Saintes, een groep kleine eilandjes tussen Dominica en Guadeloupe in. Weer een relaxed en mooi zeiltochtje waar we het zelf iets spannender maken door een smalle geul tussen 2 eilanden te nemen omdat dat beter uitkomt met de wind. De golven breken om je heen, maar de geul is goed zichtbaar door de kleur van het water. Alleen in blauw water zeilen en groen of bruin water vermijden. In Bourg de Saintes aangekomen zien we ook ‘La Perle Noir’ weer, sinds Lanzarote hebben we ze niet meer gezien. Goed om te horen dat zij (als niet-zeilers, zoals ze zelf zeggen) ook veilig aan de overkant zijn aangekomen. —– At 18.2.2014 13:36 (utc) our position was 15:51.92N 061:35.53W

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.