Montserrat, Nevis of toch St Kitts?

Vanmorgen vroeg opgestaan (het was nog bijna donker…) om op tijd te vertrekken. In het begin weinig wind, maar een hele gladde zee en een walvis voor Montserrat. Dankzij de hulp van Tom en Remus die op 1 januari mylar, kevlar en garen hebben geregeld en de zeilmaker in le Marin kunnen we de screacher weer gebruiken. Heerlijk om weer eens met licht weer te zeilen. Vlak voor Nevis gaat de molen lopen en moeten we de screacher inrollen, in de wind sturen en binnenhalen. Het is een Barracuda, deze kunnen we hier beter niet meer eten dus gaat hij nadat de haak uit de bek is gehaald met een tang vanwege al die scherpe tandjes weer terug in het water. Dan wordt het vanavond toch gewoon eendeborst. Op weg naar St Kitts besluiten we toch voor anker te gaan bij Nevis, daar zijn we nog niet geweest. Bij het strand aangekomen zien we de Yana, zij zijn ook net aangekomen. Volgens hun nieuwe pilot mag je hier niet meer ankeren en moeten we een mooringboei pakken. We hebben wel een mooringboeiophaalmanouvrebiertje gedronken om te vieren dat we na een lange zeildag weer ergens nieuw zijn aangekomen. —– At 24.2.2014 21:54 (utc) our position was 17:08.97N 062:37.90W

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.