Van Valentia naar Sneem

Eindelijk zijn we weer aan het zeilen.
De harde wind die Bertha met zich mee bracht is gaan liggen, de zee iets onstuimig maar we zijn lang genoeg in Valentia geweest.
12 Augustus hebben we met de Belgen gezellig in de kuip gevierd. Azoren wijn, Ierse gerookte zalm en zelf gemarineerde kippenpootjes zorgden voor de inwendige mens. De volgende dag hebben we een beetje gebabbeld met buurboten en tegen de avond zijn we naar Cahersiveen gevaren met de dinghy voor een “laatste avond” met de Rih Malti. Daar aan boord heerlijk gegeten en gedronken waarna we naar de pub zijn gelopen voor een dosis Ierse muziek. Op de terugweg was het laag water en omdat het net volle maan is geweest was het springtij, errug laag dus. De motor liep aan de grond op een plek waar we alle andere keren wel over konden varen. Met de moter een standje omhoog hebben we heel rustig verder gevaren in het pikkedonker met veel golven… Geen aanrader.
Deze ochtend zijn we de boot gaan klaarmaken voor vertrek, fietsen weer achterin de boot, brood halen, kopje koffie en rond 12 uur zijn we vertrokken.
Het eerste stuk was erg onstuimig, maar toen we wat meer met de wind mee konden varen werd het een stuk rustiger. We zijn tussen de Skellig eilanden door gevaren, een zit vol met vogels en de ander heeft restanten van een klooster uit de 6de eeuw. Een mooi zeiltochtje sight seeing. Skellig met vogelsSkellig met klooster

Jan van Gent
We zijn de volgende grote baai weer binnen gevaren en liggen nu bij Sneem Harbour aan de Kenmare river. Het is hier idyllisch.
Sneem

2 Comments

  1. Renzo, nog gefeliciteerd! 🙂

    Groetjes M en M

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.