Na twee nachtjes op zee, een rustige op de Celtic Sea en een wat drukkere in het Kanaal zijn we in Frankrijk aangekomen.
De eerste ochtend zijn we langs de Scilly eilanden gevaren. Mooi van een afstand… Eerst dachten we naar Falmouth te varen, maar we hadden zo’n lekker windje dat we gelijk door gevaren zijn naar Cherbourg, waar de Mobilis ligt.
Voor we de binnenhaven binnen konden varen kwam er douane naar ons toe. Weer werden er drie mensen overgezet, twee dames en een man. Ze hebben met ons meegevaren de marina in en daar is de hele boot grondig doorzocht. Twee van de onderzoekers deden later hun duikpak aan en gingen zelfs het onderwaterschip bekijken. We wilden ze een borstel geven, maar dat ging iets te ver. Ze hebben wel de waterinlet van de motor schoongekrabt en ons gewaarschuwd dat we een nieuwe anode op de schroefas moeten plaatsen.
Douane in duikpak
Bij binnenkomst in de marina kwamen Franck en Marie-Lou van de Mobilis ons al toeterend op de misthoorn tegemoet in de dinghy! Vanavond gaan we Cherbourg verkennen met ze.

2 Comments

  1. dat is snel! Wij hopen morgen langs Dover te zeilen en dan meteen door naar IJmuiden, het weer wordt er niet beter op.

  2. Jammer dat die mannen het onderwaterschip niet even poetsten, ze waren toch bezig! Die douane daar plukt steeds schepen van zee, irritant hoor.
    Goede reis verder, geniet ervan!
    De Enjoysters

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.