Een warm weerzien in Cherbourg en prachtige tocht naar Wight

Cherbourg was ondanks het weer heel erg gezellig. Zaterdag ochtend bleek opeens de Rih Malti aangekomen te zijn. We waren al vroeg naar de franse winkel geweest dus konden ze zo aanschuiven bij een lekker frans ontbijtje. Met de Mobilis hebben we op zaterdagmiddag de westkant van de kaap bekeken, Cape de la Hague, duinen, uitzicht op de kanaaleilanden. Het was een mooie rondrit en erg gezellig. Aansluitend waren we uitgenodigd voor paella eten bij hun aan boord samen met nog een stel franse wereldzeilers. We mochten ook de auto lenen om boodschappen te doen. Zo gastvrij! Zondag hebben we een beetje door Cherbourg gefietst en lekker in de haven gegeten. Maandag was erg regenachtig, maar tegen de middag haalde Marie Lou ons op voor een sightseeing tocht naar het oosten van de kaap. We hebben een vuurtoren beklommen, Barfleur en St Vaast la Hougue gezien en ondanks de regen een hele gezellige dag gehad. Het oostelijk gedeelte is compleet anders (vlakker, minder rotsen) dan het westenlijke gedeelte, maar ook schitterend. Dinsdag ochtend zijn we vertrokken uit Cherbourg. Het afscheid was nog in de regen, maar op zee klaarde het al snel op en gingen we als een speer naar Isle of Wight toe. Daar waren we iets te vroeg voor het tij en stonden er steile golven en brekers bij Needles. Opeens liet de wind het afweten en hebben we het laatste stuk naar Cowes op de motor gevaren. We kwamen midden in de dinsdagavondwedstrijdveld terecht. Wel spannend om tientallen boten met spi op je af te zien varen en je weet niet welke boei ze gebruiken voor het wedstrijd parcours… Aanmelden met de marifoon lukte niet, maar we liggen nu aan een ponton en hebben een lekker glaasje appelcider genomen die we van de Rih Malti hebben gekregen. Proost! —– At 26.8.2014 19:56 (utc) our position was 50:45.28N 001:17.51W

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.