British customs sailing team

Vanmorgen waaide het nog erg hard in Brighton, maar na het ontbijt ging de wind liggen. Toen we wilden vertrekken bleek dat er niet genoeg water in de marina was. Na een uurtje wachten konden we naar buiten varen. De uitgang was een stuk rustiger dan de vorige dag en we konden heerlijk zeilen met het tij mee. Tot aan Dover hebben we wind in de rug en stroom mee gehad. Nu gaat de stroming mee wat minder worden en varen we de Noordzee op. Net voorbij Dover werden we bij de Goodwin sands opgeroepen door de customs… Inderdaad nu kregen we het Engelse customs zeilteam aan boord! Hun grote boot voer eerst een keer lang en lanceerde toen hun RIB. Drie mannen met helmen kwamen aan boord. Een hoop vragen over de reis, vooral Suriname… De boot is geswiped, jammer genoeg weer niet het onderwaterschip gepoetst. Anderhalf uur later zijn ze weer van boord gegaan. Toch vreemd dat we al drie keer met ribs geboard zijn in Europa. Kijken wat er in IJmuiden gaat gebeuren 🙂 Het is nu 20.00 UTC+1. 21 uur in NL en we hebben nog 142 mijl te gaan naar IJmuiden. —– At 30.8.2014 19:02 (utc) our position was 51:12.62N 001:40.22E

2 Comments

  1. Als het fatsoenlijk weer is kom ik langs in Ijmuiden.
    Blijven jullie daar liggen of meteen door naar Ijselmeer?

    Succes!!

  2. Hey luitjes. Welkom in Nederland. Ik heb xtje sms verzonden maar loop geloof ik achter met techniek. Mochten jullie het halen….. Lars geeft feestje 6 september. Beetje jarig. Van harte welkom.
    Gr L en L

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.