Bermtoeristen op de Elbe…

Na een uitzonderlijk lange periode van west-zuidwesten winden in het zuiden van Zweden was er een gaatje tussen alle lagedrukgebieden waar een noordwesten wind zou waaien. Hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt en hebben een nachtje doorgezeild van Trelleborg naar Kiel. Vrij vlot door de sluis en we zaten op het Nord Ost Kanal.
In Rendsburg Margriet op de trein gezet, ze zag geen beren op de weg maar wel koeien op de rails… 

Die dinsdag hebben wij het laatste stuk van het kanaal op de motor gevaren. De haven in Brunsbüttel was vol, dan maar de Elbe op, er stond een sluiskamer voor ons open en voor we het goed en wel beseften zaten we op de Elbe. 

Op de zuidrede hebben we een redelijk beschut plekje gevonden om te ankeren, aan de noordkant het kanaal en industrie,  aan de zuidkant een lege vlakte met veel vogels. 

Zo dicht bij de vaargeul met boten van 400 meter lang, lekker avond eten in de kuip met een prachtige zonsondergang, voelden we ons net ouderwetse bermtoeristen. 

Deze ochtend hebben we prachtig weer, we wachten tot hoogwater aan het begin van de middag en laten ons dan zo naar de Noordzee drijven. Het lijkt erop dat we een mooie weersvoorspelling hebben voor de terugreis. 

One Comment

  1. Dus gauw weer visite in IJmuiden haven?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.