Het is een kwestie van geduld.

Na een “aandewinds” nachtje waren er pannenkoeken voor ontbijt. Net tijdens het bakken kwam er een vinvis vlak bij de boot. In de loop van de dag zou de wind gaan ruimen, maar nu om half negen begint het pas ergens op te lijken. Vanmiddag hebben we de boot in de wind gelegd en zijn we gaan kijken hoe we de vislijn moesten verwijderen. Uiteindelijk moest Renzo met pak en snorkel het water in en bleek de vislijn inderdaad al om de ingeklapte schroef gewikkeld. Maar goed dat we dat zo hebben gecontroleerd en niet de motor hebben gestart. Zwemmen maakt dorstig en hongerig dus hebben we het geklaarde karweitje gevierd met een biertje en sashimi, de andere kant van de rug van de tonijn. Omdat het zulk rustig weer is kan je veel zien in het water. We waren een vinvis aan het volgen die ons tegemoet kwam, nadat hij voorbij was draaide hij om en kwam onze richting op. We waren schuin achter de boot aan het staren toen hij opeens vlakbij de boot proestte net iets verder naar voren. We schrokken van het plotse geluid. Prachtig zoals ze langs komen zwemmen, vlak water achterlatend. We hebben ook nog een dolfijnen show gehad. Als het goed is komt de wind vanaf nu wat gunstiger in en hoeven we niet meer zo hoog aan de wind te varen en kunnen we weer wat meer snelheid maken, maar ja je weet het nooit. Nu om kwart voor negen nog 385 mijl te gaan —– At 30.7.2014 20:46 (utc) our position was 46:59.31N 016:33.00W

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.