Veel dolfijnen en tonijnen

Vannacht stond in het teken van wat buien die over zouden komen met wat meer wind. Keurig voor de nachtwacht hebben we het grootzeil gereefd en wachtten we op het weer dat komen zou. En we wachtten, en we wachtten. In plaats van veel wind was er heel weinig wind… De ochtend begon wel lekker, zonnetje en nog voor de koffie doorgeprutteld was hadden we een dikke tonijn aan de haak. Zo dik dat vlakbij de boot de stalen voorloop van de haak brak en we hem alleen maar in de ogen hebben kunnen aankijken. Les geleerd, de gaff(stalen haak met scherpe punt) eerder klaar leggen en gebruiken. Dan maar genieten van walvissen en dolfijnen shows. Later weer beet, maar deze vis was nog groter en nadat het elastiek was strak getrokken brak de 80 kilo sterke lijn. Geen visdag dus. We hebben nog heel veel dolfijnen de hele dag om de boot gehad. De wind blijft tegen staan en we hobbelen nu langzaam richting Dingle. Als het goed gaat is dit de laatste nacht op zee voordat we in Ierland aankomen, maar ja je weet het maar nooit… We vinden het wel erg koud. Hadden we toch in de Bahama’s moeten blijven? Nu om 2100 nog 105 mijl te gaan naar Dingle —– At 01.8.2014 20:55 (utc) our position was 50:43.42N 012:19.78W

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.