We zijn in Valentia aangekomen!

Vanmiddag om 1700 utc hebben we in Valentia Harbour ons anker gedropt. 8 Mijl voor de ingang werden we overvallen door een groep dolfijnen die ons vrolijk en enthousiast voordeden hoe je net voor de boot langs kan springen. In de verte kwam er een boot aan die we eerst voor sportvisboot aanzagen maar het bleek de customs te zijn. Midden op zee wilden ze graag wat mensen overzetten. Dat kon, maar omdat we harder dan 8 knopen gingen hebben we de fok maar ingerold en met de tweede poging konden ze aan boord komen. Na wat vriendelijke vragen, paspoort controle en een korte inspectie van de kajuit hebben ze hun rubber boot weer gevraagd een van hun op te pikken, hij werd steeds witter en was waarschijnlijk niet gewend aan zeegang… De andere twee zijn met ons mee gevaren naar de ankerbaai, de grote douane boot als loodsboot voor ons. Na het ankeren wilden ze graag nog even in de drijvers kijken en de inspectie van de kajuit voortzetten. Hierna was het ok en nu zijn we weer officieel in Europa! Tijdens het tochtje veel tips van hun gekregen over de omgeving. Het is hier prachtig, maar wel een beetje polair klimaat. Het water is 16 graden en na een buiten douche denk je toch wel verlangend aan een warme sauna op de Bekendijk. De tocht duurde langer dan verwacht, we hebben 1099 mijl in 193 uur gevaren, 5.7 knopen gemiddeld. Het avondeten in de pub was een ware cultuur shock, zoveel mensen allemaal aan het babbelen, warm, we werden helemaal rozig daarbinnen. Nu weer met de bijboot terug gevaren en gaan zo lekker in een schoon stilliggend bedje duiken. —– At 02.8.2014 21:37 (utc) our position was 51:56.12N 010:17.62W

One Comment

  1. Mooi dat jullie ook weer aangekomen zijn. Wij zijn nog wat aan het vakantie vieren in Cornwall

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.