Feest in Cahersiveen

Na een heerlijke nacht slapen op een stil liggende boot konden we in een lekker zonnetje ontbijten. Na het ontbijt hebben we de bijboot in het water gelegd om naar het stadje wat verder op de Valentia rivier te varen, Cahersiveen. Als we net weg zijn en een beetje dobberen over een ondiepte zien we de Custaim (Customs) boot naar ons toe varen. We draaien maar om en varen hun tegemoet. Toen we ze gisteren aan boord hadden kwam de beleefdheidsvlag tersprake en of we die in Cahersiveen konden kopen. Ze hadden misschien nog wel een oude voor ons liggen, die kwamen ze nu brengen! We hebben nu dus een echte Ierse vlag die bijna zo groot is als onze Nederlandse vlag. Na het tweede vertrek kwamen we wel in het stadje aan en na een beetje rondwandelen hoorden we een drumband spelen. Wat blijkt, tijdens bank holliday is er een Celtic Music and Arts festival en laat het nu net bank holliday zijn! We vallen dus weer met de neus in de boter. Na een flinke dosis muziek, straat theater, pinten en verwondering over de Ierse/Britse kleding stijl gaan we voor zonsondergang weer terug naar de dinghy. Bij het hek van de steiger aangekomen blijkt deze vergrendeld en er staan al wat mensen te wachten. Gelukkig hoeven we niet te klimmen want ze hebben al gebeld. Even later gaat het hek open en kunnen we terug varen onder begeleiding van die andere mensen die in een grote motorboot verder gingen naar Dingle. Net na het eten kijken we nog even naar buiten en komt zomaar de Rih Malti binnen varen. Wat is de wereld weer klein….. —– At 03.8.2014 22:08 (utc) our position was 51:56.12N 010:17.66W

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.